בירור תשובה לבדיקת דם ASO לילד

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

06/01/2009 | 18:01 | מאת: שרון יונה

בבדיקת דם שעשו לבני בן ה3.5 התקבלה התשובה של ASO ANTISTREPTOLYSIN P גבוהה מאד 4430 מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם מדובר בחיידק? מדוע נשלחנו לאקג?

החשד שהועלה אצל בנך הוא קיום מחלה הנקראת rheumatic fever. אינני יודעת מהם הסימפטומים מהם סובל בנך כעת , אך בכל אופן ASO מעיד על הוכחת זיהום בסטרפטוקוק בעבר - זה בהחלט לא מחייב שהוא חולה כעת. מאחר והמחלה שציינתי הינה תופעה משנית לזיהום בסטרפטוקוק - נדרשת הוכחה לקיום זיהום בעבר וכן סימנים נוספים - כגון חום , סימנים באק,ג , פריחה אופיינית , בעיות פרקים וכו'. באופן עקרוני רק לחדד את תשובתי - בדיקת ה- ASO מעידה כי בעברו חלה בסטרפטוקוק.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה