מטרנה, שינה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

05/11/2008 | 02:30 | מאת: לירון

שלום, ברכות לפתיחת הפורום. בתי בת 3 חודשים ואשמח לתשובות לגבי הנושאים הבאים: 1. ידועות האזהרות לגבי שינה על הבטן,בנוסף ידועה חשיבות השינה. מה עושים במקרה בו התינוקת ישנה הרבה יותר טוב על הבטן, בניגוד לשינה על הגב בה השינה אינה רגועה? מדובר על שנת לילה בלבד. במהלך היום ישנה על הגב בעגלה או בטרמפולינה.האם לאפשר לישון בלילה על הבטן? 2. האם קיים סיכון במקרה של תינוקת בת 3 חודשים שאכלה (בטעות כמובן) מטרנה שלב 3, במקום שלב 1, בכמות של אריזת חיסכון וחצי? לא היו שינויים בהתנהגות וביציאות. האם יש צורך בבדיקת רופא??

לגבי שאלה 2 : אין משמעות , השינויים בהרכבים הינם מזעריים ובעיקר בתוספי המזון - אין צרוך בבדיקת רופא באם התינוקת מתנהגת כרגיל לגבי שינה - נמצא קשר מוכח סטטיסטית בין שינה על הבטן ומוות עריסה מכאן ההמלצה הגופרת לשנת לילה על הבטן. ההסבר לכך הינה שהשינה העמוקה על הבטן לעיתים גוררת חוסר תפקוד מרכזי הבקרה המוחיים על הנשימה ומכאן המאורעות של מות העריסה - זו תארויה אשר טרם הוכחה. לפיכך אין הצדקה לסכן את התינוקת בשינה על הבטן במהלך שנת הלילה - מאידך במהלך היום ניתן לאשפר שינה קצרה על הבטן אך גם זה לא מומלץ. עם הזמן התינוקת תתרגל לשנה ממושכת ורציפה גם על הגב.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה