וירוס הרוטה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

04/01/2009 | 12:28 | מאת: אורלי

שלום רב, לצערי, בהמלצת רופאת הילדים לא חיסננו את בני (היום בן 7 חודשים) נגד וירוס הרוטה. היות אני מבינה כי היום זה כבר מאוחר לחסן, הייתי מעוניינת לדעת אם יש איזשהי דרך להימנע מהידבקות, או לפחות להיזהר. תודה

הדבקות מרוטה הינה שכיחה מאד בעונה זו. מומלץ לשמור על הגיינה קפדנית של שטיפת ידיים בכל מגע עם ילדים נוספים , בעיקר אם הוא במעון - לדאוג ולהזכיר למטפלים בילד לשטוף ידיים לאחר כל החתלה וכמובן במגע בין ילד לילד. כמובן שגם הצעצועים במעון הינם גורם אפשרי להדבקות באם ילד נוסף חלה והצעצוע בא במגע עם רוק או הפרשות. המניעה העיקרית הינה שטיפת ידיים קפדנית.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה