ערכי PLT

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

03/01/2009 | 19:30 | מאת: יפעת

בני בן 11 חודשים, בבדיקת דם שעשינו לקראת גיל שנה התקבל ערך טסיות 458. ערכים נוספים שחרגו במעט מהנורמה הם HCT-32 ו- RBC 4.15. לא יכולה להצביע על שום תהליך זיהומי שעבר עליו כשנלקחו הבדיקות פרט לצינון קל אולי. האם יש צורך לבדוק משהו נוסף או שהבדיקה נחשבת תקינה?? בבדיקה שנערכה לו כמה חודשים קודם היה ערך הטסיות 487, אז היה אנמי (המוגלובין 9.8) היום ההמוגלובין שלו 11.3 תודה מראש

ערך הטסיות הוא מדד בלתי ספציפי להרבה תהליכים בגוף , יכול לעלות גם מזזיהום וירלי קל , בהרבה מקרים ישנה עליה בעת חסר ברזל אשר מתאים לאנמיה שהיתה לו בבדיקה הקודמת. בכל אופן ערך של 458 נחשב כתקין לחלוטין לגילו ואינו מחייב ברור כלל.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה