התפתחות תינוק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

04/11/2008 | 23:21 | מאת: אורית

לרופא/ה שלום, בני בן כמעט 5 חודשים ועדיין לא מתהפך, לא מבטן לגב ולא מהגב לבטן. בנוסף, הוא רוב הזמן עם הלשון בחוץ בין השפתיים ולפעמים היא נראית קצת רועדת. מעבר לכך, הוא מחזיק יפה את הראש בשכיבה על הבטן, דוחף את עצמו עם הרגליים כשהוא שוכב על הגב, מחזיק את הרגליים בידיים כשהוא על הגב, מדבר הרבה בשפת התינוקות, מחייך וצוחק לאנשים, מושיט ידיים לצעצועים ומעביר צעצועים מיד ליד, סקרן ועירני. הוא נולד בשבוע 40, הריון ולידה תקינים, בדיקת מי שפיר תקינה, אפגר 9-10, ניזון מגיל חודש בנוטרמיגן בגלל פריחה ושלשול כתגובה לתחליף חלבי. רופא הילדים שלו אמר שלגבי ההתהפכות נמתין לגיל חצי שנה, ולגבי הלשון יתכן שזה עניין התנהגותי (הרגל) והוא הוסיף שטונוס השרירים נראה תקין. . אני בכל זאת חוששת שמשהוא לא תקין בהתפתחות של הילד, האם התיאור הנ"ל מדאיג ומצריך בדיקות התפתחות כבר בשלב זה? קראתי על היפוטוניה של שרירי הפה ושרירים נוספים שבדר"כ קשורות לבעיות נרחבות יותר, האם יתכן חלילה וזה המקרה? או שלפי שאר תיאור ההתפתחות אין סיבה לדאגה? תודה אורית

04/11/2008 | 23:55 | מאת: אורית

האם זה עלול להעיד על תת פעילות של בלוטת התריס? לא קיבלתי כל הודעה על כך מהבית חולים לאחר הלידה, אבל בטיפת חלב אמרו לי אתמול שכדאי לבדוק את זה בגלל הלשון בחוץ והעדר ההתהפכות. יש לציין גםן שהוא תינוק שמנמנן שעלה מאחוזון 25 ל-50 ואחכ"כ ל-75. אז אולי זה באמת בגלל פעילות נמוכה של בלוטת התריס? ואם זו אכן הבעיה האם חוסר טיפול בכך במשך כ"כ הרבה זמן עלול להוביל לפיגור ? (הילד בן כמעט 5 חודשים). סליחה מראש על ריבוי השאלות, אני פשוט מאד מודאגת.

אורית שלום רב, שאלותייך ענייניות בהחלט - לבנך אחרו התפתחותי קל במוטוריקה גסה בלבד , שאר תחומי התפתחותו נשמעים תקינים לחלוטין, היותו שמנמן עם לשון גדולה עלולים להחשיד על תת פעילות בלוטת התריס . במידנת ישראל קיים סקר בלידה לכל התינוקות והודעה על כך מתקבלת. להערכתי הרופא המטפל צודק בכך שממליץ מעקב בלבד ולא נראה כי מדובר במחלה נוירולוגית כי שאר אבני ההתפתחות שציינת תקינות, ובכל זאת בדיקת תפקודי בלוטת התריס הינם בדיקה מוצדקת במקרה זה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה