עצירות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

31/12/2008 | 18:29 | מאת: איילת

שלום ד"ר. יש י ילדה בת שנה ו- 11 חודשים שרק לאחרונה התחילה לאכול אוכל מוצק לאחר הבחנה של בית חולים "דנה" שזה הפרעה בהתנהגות ולא הפרעת אכילה. היא אוכלת מעט מאוד אבל מתחילה לנסות אוכל שלא ניסת בעבר. תמיד גם אם מטרנה היתה סובלת מעצירות עושה קקי אבל עיגולים עיגולים . מה עושים ממש כואב לה שאני מנקה לה את המקום היא מתעמצת מאוד תוספת בחפצים עומדת בצד ממש כואב הלב. לא מוכנה לאכול עגבנייה .האם דרוש טיפול ?תוד0ה

עצירות מוגדרת כיציאות קשות יחד עם כאב בטן או כאב בעת היציאה. ממה שאת מתארת ביתך צריכה בהחלט התערבות במתן תוספת סיבים , מאחר וקשה לעשות זאת באמצעות אוכל - ניתן להתחיל טיפול באבילק - אשר הינו תכשיר המהווה תחליף לסיבים. הוא ניתן עם מרשם לאחר התייעצות אצל רופא מטפל.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה