מסרב לשתות מים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

30/12/2008 | 20:38 | מאת: עמית

שלום. מלפני כחודש הבן שלי שעד אז שתה כמויות גדולות של מים (אפילו לפעמים דאגתי שהוא שותה יותר מדי).פשוט הפסיק לשתות. ומסרב לשתות. אני צריכה להכריח אותו ולריב עימו בכדי שיסכים לקחת "שלוק". הוא בן שנתיים ועשרה חודשים. היום למשל הוא הטיל שתן רק פעמיים. אני ממש מוטרדת. מהו מספר הפעמים הנורמלי של הטלת שתן אצל פעוטות? האם יש לך עצה בנושא? עליי לציין שלדעתי אם הייתי מציעה לו שוקו או קולה הוא כן היה שותה אבל אני ממש לא מעוניינת שזה מה שירווה אותו ולא מים. תודה.

מנגנון הצמא בילדים בריאים גורם לכך שברגע שיחוש צורך בשתייה ישתה ולא משנה מהו המשקה. לפיכך נראה כי מדובר בבעייה התנהגותית - נסיון שליטה ע"י סרוב לבקשתך לשתות מים - וככל שתתעקשי כך יגבר סרובו. במידה ונותן שתן בסיר - הכמות היומית המינימלית של שתן הינה 1 סמ"ק לק"ג ליממה כלומר אם שולק 20 ק"ג - אזי 20 כפול 24 שזה כ-500 סמ"ק . מניחה שהוא נותן יותר מכך.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה