חום ללא סימנים לחום

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

29/12/2008 | 21:02 | מאת: ציפי

ד"ר שלום נכדי בן שנה, נולד פג וחולה ב-BPD כרוני, מונשם כל הזמן בצינור חמצן. השבוע חומו עלה ל-40.2 מעלות, נלקח לביה"ח והוחזר לאחר בדיקות, מאחר ולא מצאו את הסיבה לחום הגבוה. למעשה היה קשה להבחין שיש לו חום גבוה, כי מצחו לא היה חם, הוא רק היה לא שקט. רק בדיקה במודד חום הראה זאת. האם יתכן מצב שחום הגוף עולה מאד בלי שיהיה לכך ביטוי בחום הפנים/בכפות הידיים? מה יכולה להיות הסיבה לחום גבוה מאד, שעולה ויורד, כאשר בדיקות מראות שאין שום סיבה לחום? אודה לתשובתך המהירה. ציפי

ציפי - חום הינו מדד לתהליכים דלקתיים בגוף , ברוב המקרים דלקת משמעותה זיהום - אך לא בהכרח. החום בתונוקות קטנים קשה להערכה - משום פיזור החום ע"י שטח הפנים הגדול ( יותר עור לנפח קטן ) ולכן לעיתים קשה להתרשם מהחום במגע היד במצח - אך בבטן ובגב - ניתן להתרשם בבדיקת היד. במידה והמדדיה חד פעמית - יתכן והיתה בעייה טכנית . במידה והחום נמשך גם בבית - והבדיקות קתינות לחלוטין - יתכן ומדובר בזיהום וירלי אשר אינו מחייב טיפול או ברור. יתכן ומדובר בהתייבשות אשר יכולה לעלות חום בילדים - זה דורש ממעקב חום ממושך יותר.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה