ברזל ועצירויות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

28/12/2008 | 23:35 | מאת: שרית

שלום התינוק שלי בן 5 חודשים והתחלתי לתת לו ברזל פריפל 3 של טיפטיפות 3 טיפות ביום. הילד מאז סובל מיציאות לא סדירות, כבר 3 ימים לא הייתה לו יציאה והוא מתפתל מכאבי בטן, שאלותי: 1. האם יש דרך לבצע בדיקות לרמות ברזל, אולי אין צורך כלל בתוספת 2. האם ניתן להוריד במינון. 3. האם יש סוגים אחרים הנחשבים לעדינים יותר. 4. האם יש שעה ביום כלומר בוקר או ערב לפני או אחרי הארוחה שיעיל יותר לתת מבחינת ספיגה והקטנת הסבל של הקטן. עוד נתון שאולי חשוב, הוא ניזון מחלב אם. לתשובות אודה

1. בדיקות הברזל בגילו יהיו תקינות , המתן בגיל זה הינו מניעתי בשל הגדילה המואצת כדי לא ליצור חסרים - והחשיבות עוד רבה יותר באם מניקה - כי ספיגת הברזל בהנקה לוקה בחסר. 2. ניתן להוריד טיפה , או לתת לסרוגין יום כן יום לא - המשמעות הינה מתן מופחת של ברזל מניעתי - במידה וזה יקל עליו במהלך השבוע הקרוב - זה אפשרי - אך רוב המקרים התדירות אינה משפיעה 3. ישנם תכשירים נוספים - יש רק לנסות 4. אין בהכרח קשר למזון הנוסף. 5. חשוב להגדיר האם זוהי עצירות והתינוק אכן סובל או שמה רק הפחתה בכמות היציאות אשר בהנקה תיתכן אף יציאה אחת ל-10 ימים. לסיכום - נסי להפסיק למספר ימים - ובדקי האם אכן תכשיר הברזל הוא הגורם , במידה וכן , החליפי תכשיר , ואם גם זה לא עוזר , עברי למתן לסרוגין

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה