וירוסים, דלקות וערכי PLT גבוהים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

28/12/2008 | 00:32 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב, בני בן שנה וחצי ומזה כחצי שנה (מאז ששמתי אותו בגן) הוא עובר תהליך מחזורי הבא: תחילה שיעול עמוק, אחרי זה מתלווה נוזלת, דלקות בעיניים, חום גבוה (בין 38 ל- 39). זה קורה כמעט פעם בחודש ולעיתים יותר. הרופאים תחילה מנסים לטפל נקודתית בכל אחת מהבעיות. וכשזה לא עוזר רושמים לו אנטיביוטיקה. לעיתים התופעות מלוות גם בהקאות ושילשולים. ביקשתי לעשות בדיקת דם, שרובן יצאו בגדר נורמה. מה שהטריד אותי זה ערכי הPLT הגבוהים בבדיקה (429000), שזהו המקסימום שבנורמה. לצד ממצאים אלו ערכי הלימפוציטים שלו נמוכים מעט מהנורמה. מהבדיקות שעשינו לפני חצי שנה ערכי ה- PLT היו 200000. האם הממצאים מדאיגים? ממה שקראתי בinfomed ערכים גבוהים של PLT אינם מבשרים טובות. בתודה, אירנה

ערכי PLT - טסיות בעברית , הינם מדד לכל תהליך דלקתי בגוף - אך בהחלט אינם מבשרים רעות 0 דווקא מספר נמוך שלהם בעייתי הרבה יותר ) בהחלט ערכים המתאימים לזיהומים החוזרים שמאפיינים את בנך - ומאפיינים את כל הילדים בחשיפותיהם הראשונות למחלות וירליות בגן. הדבר היחיד המטריד אותי הינו הסיום של כל אפיזודה במתן אנטיביוטיקה - שקרוב לודאי אינה משפיעה על מהלך כל אותן מחלות וריליות. הקפידי לתת אנטיביוטיקה רק כאשר ברור כי מדובר בזיהום חיידקי.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה