התפתחות מואצת לבן שישה חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

26/12/2008 | 04:25 | מאת: michal

שלום רב, אני קצת מודאגת מימדות גופו של בני בן חמישה חודשים ושלושה שבועות מידותיו הם: משקל -12.27 kg גובהה-75cm היקף ראשו-48.5cm ידוע לי שהוא באחוזון ה-95% לציין שהילד שותה 240 מיליגרם כשש פעמים ביום עד עד זמן שינה לציין שהוא צורך סימילאק הייתי רוצה לדעת אם מדובר בהתפתחות מואצת??

לא מדובר בהתפתחות אלא בגדילה , והעובדה כי נמצא באחוזון 95 אורמ שעדיין ישנם 5% מהילדים שנמצאים בעקומות מעליו. במידה והילד מתבחינת שלבי התפתחות ( מתהפך , מרים ראש ) מתאים לגילו אין דאגה בגדילה הזו. יש לציין כי גדילה מופשעת מגנטיקה משפחתית , מצבים הורמונלייים וכמובן כמות הכלכלה. בביקורך הבא בטיפת חלב יש להתייעץ עם האחות לגבי התינוק ספציפית.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה