מוות פתאומי

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

17/12/2008 | 11:06 | מאת: גילה

שלום כיצד קורה מוות פתאומי אצל ילדים כפי ששמענו בכלי התקשורת והאם יש דרך למנוע את הסכנה? תודה

מוות פתאומי בילדים הינו נדיר ביותר . עד גיל שנה הסיבה העקרית הינה מות עריסה - ויש גורמי סיכון מהם יש להמנע - עישון , חימום יתר של הבית , השכבה על הבטן וכו'. במקרים אשר תוארו הילדים הינם מעל גיל הסיכון למוות בעריסה ומכאן הסיבות יכולות להיות רבות - העיקרית הינה זיהום הגורר פגיעה מוחית סוערת , יתכן ומעורבות לבבית. טרם נמצא ההסבר המקשר בין המקרים - בכל אופן התופעה הינה נדירה ביותר ואין צורך בנקיטת אמצעים שונים מאשר טיפול שגרתי בילד - וכאשר מגלה כל סימן לשינוי בהתנהגות רגילה , מחלת חום - יש להבדק אצל הרופא המטפל.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה