strep a ללא חום

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

17/12/2008 | 10:29 | מאת: ריקי

לבן שלי בן ה-6 הופיעה נפיחות בגרון, ללא סימני דלקת.היה לו חום חד פעמי של 38.3, אבל היו הקאות ותלונות על כאב ראש מס' ימים לפני כן. לפני כשנה הופיעו אצלו אותם סימנים, ללא חום, ובמשטח גרון הופיעה "צמיחה עשירה" של סטרפטוקוק מסוג A. מתוך הניסיון הזה, פניתי לרופאה, שבבדיקה גופנית לא ראתה דלקת אך אמרה שבלוטות הלימפה מוגדלות. הוא נשלח לבצע בדיקת דם + שקיעת, ונלקח משטח גרון. תוצאות המשטח הראו strep a ברמה של עד 10 יחידות. הרופאה אומרת שזה תקין, אך ביקשה לבצע משטח נוסף. לפני ההגעה לרופאה נתתי לבני כדור מציצה מסוג סטרפסילס. האם ייתכן שהשפיע על תוצאות המשטח? ומה המשמעות של בלוטות לימפה מוגדלות בהקשר הזה? שאלה נוספת - הרופאה אמרה שיכול להיות שהחיידק קיים אצלו באופן קבוע בגוף. מה המשמעות של זה, מכיוון שלמיטב ידיעתי סטרפטוקוק הוא חיידק אלים. סליחה על האריכות, אודה לתשובתך ריקי

ריקי,סטרפטוקוק הינו חיידק אשר יכול לגרום למגוון מחלות , דלקת הגרון הינה מחלה אשר מתבטאת בהגדלת השקדים - שזוהי הנפיחות המדוברת ולעיתים חיפוי לבן הנקרא תפליט. בד"ר מלווה בחום ותחושה כללית רעה , הטיפול הינו אנט' למשך 10 ימים ולחיידק זה עדיין לא תוארה עמידות לאנטיביוטיקה. לעיתים ישנם אנשים אשר הינם נשאים לחיידק ובכל פעם כאשר לוקחים משטח גרון מתקבלת צמיחה של החיידק - למרות שאינו גורם לסימפטומים. ולא בהכרח מחייב טיפול. לעומת זאת כאשר קיים חום והגדלת שקדים בנוכחות החיידק יש מקום לטפל - אלא אם החשד לזיהום וירלי כעין שפעת . בכל אופן כדורי מציצה מכילים רק חומר מאלחש ואינם הורגים את החיידק - אך לעיתים אם המשטח לא נלקח מהשקד עצמו אלא רק בקדמת הלוע עלולה להיות צמיחה מעטה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה