שתיית מים מרובה?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

24/12/2010 | 18:09 | מאת: יפעת

בני בן 5 חודשים, שוקל 6,575 בשקילה אחרונה ואוכל מטרנה, דיסת אורז או קורנפלור (פעמיים ביום לפחות), פלוס טעימות של גזר, תפו"א, בטאטה, קישוא, עוף (ארוחת צהריים), תפו"ע, בננה (ארוחת בוקר) ואבוקדו. די בהתחלה המליצו גם בטיפת חלב וגם רופא הילדים לשתות מים ולכן אני נותנת לו מים רתוחים. הוא בסה"כ אוכל יפה, מוכן לטעום כל דבר חדש והטעימות הפכו לממש ארוחה של לפחות 4-5 כפיות כל ארוחה.היציאות כמובן השתנו ונראות קצת כמו "סולית חשיש...". בגלל שהתחיל לפלוט המון בחודש שלישי, הרגלתי אותו לשתות כל פעם שפלט בכדי לשטוף את הפה שהיה מלא בחמיצות של הפליטה. בשבועיים האחרונים, לפעמים אינו מוכן לאכול בקבוק למרות שעברו כבר לפחות 4 שעות אבל גומע מבקבוק המים. רק כשהוא נרדם, אם אני מכניסה לפיו את הבקבוק עם הפורמולה הוא אוכל ואוכל עד הסוף. כמובן שהוא לא מסרב בכל ארוחה. להערכתי, הוא שותה לפחות 180CC מים במהלך היום. לפעמים פחות. הסבתא הפולניה אומרת שאני ממלאה אותו במים ולכן הוא לא מוכן לאכול, אבל אני נותנת לו מים רק לאחר שסרב לבקבוק. האם יש דבר כזה לתת יותר מדי מים לתינוק?? אני גם לוקחת בחשבון שחורף והחימום פועל לא מעט ובטח מיבש אותו. אודה לתשובתכם.

180 סמק מים אינה כמות רבה לבנך. שתיית המים נובעת ממנגנון צמא מפותח , אך אין ספק שכאשר הינו מלא במים , הקיבה מלאה ואינו רעב. מומלץ להציע קודם אוכל ואחר כך מים כפי שהינך עושה. כל עוד עולה היטב במשקל וניזון מכלכלה מגוונת לא הייתי מבצעת ברור נוסף

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה