טיפות ברזל,טיפות ויטמין D

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

16/12/2010 | 22:39 | מאת: אביבית

שלום לכם התינוקת שלי בת 4 חוד נוטלת טיפות ברזל מתי מומלץ ליטול את הברזל? האם זה נכון שנטילת ברזל ביחד עם תמ"ל עלול לעכב את ספיגתו ? הבנתי שהכי טוב ליטול ברזל עם ויטמין C האם אפשר לתת לה מעט (כפית) מיץ תפוזים מעורבב עם הברזל,כי תמיד היא עושה לי פרצופים כנראה הטיפות לא טעימות לה האם זה בסדר לתת ויטמין D וברזל באותו זמן או שעדיף להפריד בינהם?? תודה על תשובה מהירה אביבית

מומלץ לתת ברזל בארוחת הפירות, בדרך כלל בצהריים ולא עם התמל שאכן מונע ספיגה טובה שלו, בהחלט טוב עם מיץ תפוזים. את טיפות הויטמין D כדאי לתת בנפרד.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה