אלרגיה סביבתית אצל ילד בן ארבע וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

06/12/2010 | 08:31 | מאת: דינה

נכדי בן ארבע וחצי, התעורר בבוקר עם נפיחות בעינים. לפנות ערב הופיעה פריחה לא סימטרית ברוב חלקי הגוף דומה לעקיצות יתוש. ניגשנו מיד לרופא הילדים שלו שקבע כי מדובר באלרגיה סביבתית, אך לא נתן כל טיפול. הפריחה עברה במשך הלילה, את הבוקר קם שוב עם הנפיחות סביב העינים. האם אין צורך בבדיקה יסודית יותר? ידוע לנו כי הוא רגיש לעקיצות יתוש אשר לעיתים גורמות לו לתפיחות דלקתיות. כיצד ממלץ לנהוג? והאם יתכן שתופעות תהיינה חמורות יותר כמו מאלרגיה למזון? תודה מראש על עצתכם. דינה 054-4230074

מדובר בתגובה אלרגית אשר ברוב המקרים הגורם לה לא מתגלה. לאור התגובה הטובה אין צורך בהמשך ברור כעת אלא מתן אנטיהיסטמינים. במידה וארועים יחזרו ניתן יהיה לכשיגדל לבצע סטסים לאלרגיה

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה