וירוס חוזר?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

16/12/2008 | 09:02 | מאת: גליה

שלום רב, לפני כשנה בני חלה בוירוס שגורם למחלת הפה והטלפיים. היה לו חום מאוד גבוה ולאחריו כל פיו התמלא באפטות. היום,אחרי שנה בגיל שנתיים ותשעה יש לו שוב אפטות בפה (לא חמורות כמו שהיו אז) והפעם לא היה לו חום בכלל אבל יש לו המון נזלת וליחה ושיעול. האם יכול להיות שזה אותו הוירוס? הגוף לא מקבל נוגדנים מפעם אחת? האם זה אומר שזה יחזור לו כל כמה זמן (כמו הרפס?). אני אשמח להבהרותייך. תודה

מערכת החיסון הינה מורכבת מאד -ישנם וירוסים אשר בעקבות מחלה פעם אחת מתחסנים לכל החיים - כמו אבעבועות רוח , ישנם וירוסים אשר למרות שהמחלה מסתיימת הוירוס נשאר חבוי בגוף ומתפרץ כל פעם כמו הרפס , וישם וירוסים אשר יוצרים חיסון רק עונתי אשר מתפוגג תוך תקופה קצרה ולכן ניתן לחלות בוירוס שוב ושוב כל שנה , כמו שפעת , כמו וירוסי הנזלת , וכמו מחלת הפה והטלפיים.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה