כאבי בטן - בן 4 וחצי חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

14/12/2008 | 23:17 | מאת: ליאת

שלום רב, בני בן 4 וחצי חודשים. כל יום בין חמש וחצי לרבע לשש הוא בוכה. לעיתים (אולי פעם בשבוע) הוא גם מתפתל בזמן האכלת אחה"צ). כמו כן הוא מרבה לפלוט. שתי רופאות משפחה הניחו שהוא לא סובל מריפלוקס אלא מכאבי בטן - הילד שמנמן. בהמלצת הרופאה עברנו לאינפמיל - טיפול לפליטות והוא פולט פחות. כעת איננו יודעים מה לעשות עם כאבי הבטן הללו. מתי זה יעבור. האם זה כאבי בטן בגלל אכילת אוכל חלבי? האם כדאי להעבירו חזרה למטרנה חלבית? והכי חשוב - האם אוכל צמחי לא יגרם לכאבי הבטן הנ"ל? תודה על תשובתך. ליאת

15/12/2008 | 00:34 | מאת: סיון

בן שעה 4 ל6 אלו הם השעות הקשות ,צריך להתכונן אליהם מראש באהבה ובהבנה אלו את צריכה למצוא לך בשעה הזאת תעסוקה כגון:טיול,קניון,מנשא,אצלי זה עבד .

כאבי בטן שכיחים בגיל זה - ואם אינם מפיעים בשעות אחרות , אינם משפיעים על גדילה והתפתחות קרוב לודאי נובעים מהסתגלות מערכת העיכול לכלכלה ואכן - טיול, מנשא הם פיתרון מועיל. במידה והכאבים הינם מרגישות לחלבון חלב הפרה אזי כלכה צמיחית צפוייה להקל - אך מאחר וזה לא וודאי יתכן ולמרות הכלכלה הצמחית עדיין ימשכו כאבי הבטן. שאלה נוספת היא - כיצד הינך בטוחה שמדובר בבכי עקב כאבי בטן - האם יתכן ויש עצירות , או עייפות או תלונות אחרות הגורמות בכי אופייני לשעות אלו?

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה