מחלת הפבא

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

14/12/2008 | 20:58 | מאת: איילת

שלום ד"ר. יש לי ילדה בת שנה 10 חודשים לאחרונה רופאת המשפחה איבחינה אצלה את מחלת הפבא וזאת לאחר חום גבוהה שהגיע פעם ל- 41 בדיקת משטח גרון שיצא שלילי מספר פעמים. לאחר שהילדה נבדקה ע"י משתח גרון מספר פעמים והמשטח יצא שלילי הרופאה אמרה שזו מחלת הפבא והטיפול הינו מתן 3 כדורים של סטרואידים (עפ"י משקלה שהינו 12.5 קילו) ותוך 24 שעות זה עובר וכן כך. שאלתי היא האם אין סיכון במתן התרופה הנ"ל בטווח הארוך אם היא מקבלת אותו באופן ממושך.אני ארשום לך את הפעמים שנתתי לה לאחרונה המרווח בערך כל שלושה שבועות לפעמים יותר. 26.10.08 ,11.11.08 . 9.12.08.תודה רבה רבה

ממחקרים מרובים בנשוא - בהחלט אין סיכון במינון זה - ואין השפעה ארוכת טווח. בעיקר לאור העובדה כי התרופה עוזרת - יש דיווחים כי מתן הסטרואידים מפחית את ארועי החום בהמשך.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה