בעיה בויסות חום?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

13/12/2008 | 11:18 | מאת: ר.מ.

בני יהיה החודש בן שנתיים. בגיל 8 חודשים חלה במחלת הנשיקה שהתגלתה בעקבות חום נמוך שהופיעה בערבים (עד 38.2) במשך כחודש. מאז בדקתי מדי פעם בערבים את החום בזמן שהיה בריא, ועדיין יש לו מדי פעם קפיצות חום קטנות כאלו. לאחרונה היה חולה מספר פעמים, ובכל פעם החום עלה מעל ל-40, עד 40.5, וגם באופן חד פעמי 40.8. בזמן המחלה מדדתי לו חום גם בבקרים כשהתעורר ולהפתעתי גיליתי שהוא מתעורר עם חום של 35.2, 35.4, אך לא מגיע לחום של 36 (כמובן שהוא ישן עם פיג'אמת פלנל חמה ובחדר מחומם ברדיאטור). היו ימים שבבוקר החום היה 35.4 ובערב מעל 40. בנוסף, גם בזמן שהוא בריא והוא לבוש היטב ונמצא במקום מחומם לפתע הוא מקבל צבע סגול בשפתיים והעור שלו נראה כמו שיש, והידיים אדומות מאוד, וכשאני נוגעת בשפתיים שלו או בפנים הן קפואות. האם חומים כאלו הם נורמאליים בקרב ילדים צעירים? האם יש צורך בבדיקות או בתשומת לב לתופעה או שזוהי תופעה נורמאלית ואני אמא דאגנית מדי?

החומים שתארת תקינים לחלוטין בילד בן שנתיים. חסר לי פרט של צורת מדידת החום - כי מדידה בבית שחי או באוזן מושפע מגורמים חיצוניים. בכל אופן חום עצמו הינו רק סמן למחלה ואינו מחלה בפני עצמה - אין שום מקום או צורך למודד לילד בן שנתיים פעמים כה רבות חום. יש להעריך את מצבו הכללי, ורק בעת מחלה למדוד את החום ולטפל בהתאם.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה