התכווצויות בטן בהמלך שנת לילה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

04/11/2008 | 15:38 | מאת: שירה

שלום רב, בתי בת שנה וחצי.יונקת עדיין.הגענו כבר למצב של לילות שינה רצופים.במהלך השבוע וחצי האחרונים, שינתה מופרעת ואני מרימה אותה ורואה שהיא מתפתלת וסובלת מהבטן.היא ללא חום, ללא עצירות ואינני יודעת מה לעשות.זה מגיע למצב של 3 השכמות בלילה שכל אחת למשך שעה עד שהיא מצליחה שוב להירדם. מה זה יכול להיות? תודה.

הסיבות להתכווצויות אלו יכולות להיות רבות - החל בתחילת פעילות מעיים מוגברת כסימן להופעת מחלת שילשולים בהמשך , הימצאות תולעיםבפי הטבעת - אחת הסיבות השכיחות ביותר, גזים - גם בגיל זה עקב שינוי בכלכלה, חשיפה לתוצרי מזון חדשים, יתכן אף התעוררות ממקור שאיננו מערכת העיכול. במידה והתופעה נמשכת יש צורך בבדיקתה אצל רופא הילדים.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה