שאלה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

18/08/2010 | 10:42 | מאת: לדוקטור עדי

שלום ד"ר, רציתי להתייעץ מפא קצת אישי אני מתחילה ללמוד בעה"ש רפואה. 2 שאלות שקודם כל עולות אצלי וקצת מעלו תחשש, זה קודם כל-מהי עבודת הגמר של רפואת ילדים, האים קיימת עבודת גמר גם להתמחות וגם לרפואה כללית בכלל?איזה סוג של עבודה זו והאים מנחים אליה בכלל וכדומה. דבר נוסף,השנים הקליניות ובחירת סטאז-האים לומדים מעשית פשוט לייד מיטת החולה -בכל המחלקות בכל התחומים ואז בשנה האחרונה אתה פשוט פונה למחלקת ילדים-אומר להם אני רוצה לעשות אצלכם סטאז ומתקבל אוטומטית או שצריכה להיות בעיה אם מקום הסטאז וביהח" בו רוצה לעשות סאז? ודבר אחרון-התמחות-האים בתום התואר רופא כללי-פשוט לייד מיטת החולה שוב-רק לייד מיטת החולה כמעט בלי קורסים עיוניים זו העבודה ומקבלים על זה גם כבר שכר כיוון שאתה כבר רופא כללי?משלמים שכ"ל אבל כל הלימודי םהם לייד מיטת החולה ורק בסוף זוהי עבודת הגמר? בתודה רבה רבה

בישראל לומדים רפואה עיונית כ-3 שנים ( תלוי באיזו פקולטה ) ומשנה רביעית 3 שנים קליניות ליד מיטת החולה בכל המחלקות. במהלך הלימודים עושים עבודת גמר אשר היננה עבודת מחקר עם ליווי של רופא או חוקר בכל תחום בו תבחר. אחר כך מגרילים בית חולים בו עושים שנת סטאג' ומקבלים שכר ועוברים את רוב המחלקות. בתום הדאג' מקבלים רשיון לעסוק ברפואה כללית. אפשר לעבוד בקופות חולים ללא התמחות. מי שמעוניין בתהמחות צריך להתקבל ע"י מנהל מחלקה שבה ירצה לעבוד ואז לפי משך ההתמחות. ברפואת ילדים 4וחצי שנות התמחות בהן עושים עוד עבודת מחקר הנקראת מדעי יסוד וכן שתי בחינות התמחות ולאחר כל אלו מקבלים תואר מומחה ברפואת ילדים. מי שרוצה להמשיך עוד לתת התמחות מוזמן בהחלט...

25/08/2010 | 22:39 | מאת: לד"ר קליין עדי

שלום דוקטור עדי ראשית מודה לך על המענה הייתי רוצה לשאו לעוד מעט שאלות קטנות, בתודה רבה רבה מראש מי יתן ובעה"ש פעם אגיע למקום גבוה ומעמד מכובד כמוך וכמו כל רופא בכיר בישראל ובכלל. אז ככה,לגבי התואר הרגילMD-הלימדים לייד מיטת החולה הם לימודים בהם יש רופא בכיר שאחראי עלינו ואנחנו לומדים מעשית-אך מנסים על חולים ממש?בלי כל ידע?איך זה הוללך? לגבי המעשי-האי םאין יותר בכלל הרצאו תבאוניברסיטה?מתי ואיך אפשר כן ללמוד לבחנים ולעבודות? זה הולך ככה שמשך 4 שנים יש סהכ עבודה 1 בסוף ומנחים אות ךאיך ויש לך חופש לעשותה ומקבל עזרה וסיוע וחומר? 2-התואר-אחרי MD של התמחות...איך זה נקרא?פוסט MD? זו תעודה או תואר של ממש? ומה ההבדל בין רופא כללי בעצם לרופא משפחה?מה רופא כללי יכול לעשות מלבד עבודה במוקד,תורנויות בקופ"ח וכו? האים כל אחד מתקבל להתמחות?במידה וחלילה לא מה יכול לעשות והאים זה לא מעמד מכובד?האים יש רופאי םןשנשארים כלליים כל חייהם< ? 3-מחקר-הבנתי שבתום קבלת תוארMג אפשר לעסוק במחקר-מה זה בעצם הדבר הזה,האים אני רופאת ילדים למשל-שפשוט עושה מחקר על מנת להתקדם ולנסות ולזכות בתואר פרופסור על התואר דוקטור,ומקבלת על זה שכר גם כמו עבודה,האים זה מחייב אותי להשתלמויות בחול,האים זה מחייב להיות מרצה,והאים מחקר זה לשם קבלה של התוארPHD על הMD או שאפשר לחקור בלי זה אלא רק בתור עבודה-ואיזו מן עבודה זו למשל בילדים,רפואת ילדים. *הבנתי שתור רופאה וגם מנהלת מחלקה תמיד יש חומר שמקבלים לקרוא באנגלית ולהתרשם וגם לכתוב וכו-האים זה נכון? והאים זה חובה? דבר אחרון-רפואת המשפחה/ילדים-בע ת שכבר אקבל תואר בעה"ש של MD כרופא משפחה/ילדים..הלוואי ילדים...אבל מי יודע...האים בעצם במקום בו עשיתי סטאז שם אני ממשיך והאים יש הגרלה גם לזה ויתכן שחליל הה מישהו לא יתקבל? האים בעת העבודה שם...אתה בעצם גם משלם שכרלימודלקבלת תואר מומחה וגם עבוד?יש מבחנים הבנתי מבחן שלב א,ב ועודת גמר,-אם אתה עובד וגם נות ןים תורנויות-איך מספיים ללמוד וגם לעבוד ומתי בין 5 השנים זה בחינות השלב-האים באחרונה ?האים עד לאחרונה אין בחינות?יש הרצאות אוניברסיטאיות והשתלמויות חובה? האים במהלך כל התואר מחוייבת לצאת לחול להתשלמויות ? תודה רבה רבה דוקטור עדי אשמח גם לקבוע ולתאם אית ךפגישה או בכלל למי ומתי שיהיה זמן פנוי ולשבת ולדבר כי אני כבר בתוך,וחלום חיי היה ועדיין להציל חיים..וילדים-זה כל העולם בשבילי...אפרוחים מתוקים כאלה... בשבילם הכול\\כל טוב!

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה