בן 2.7

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

17/08/2010 | 21:27 | מאת: שירה

שלום רב, בני בן 2.7 לפני חודש בערך סבל משישולים במשך שבוע וחצי- בדיקות דם+שתן+צואה תקינות לפני שבוע שוב מספר ימים של שלשולים הפעם לא נעשו בדיקות. לאחר מספר ימים השלשול חלף אולם מאז ועד היום לילד יש יציאות רכות מאוד -עד שלשול לפחות פעמיים ביום. לציין שמידי יום מקבל אבקת פרוביוטיקה+שותה אקטימל. האם יש מקום לבירור נוסף או שלגוף לוקח זמן להתאושש מהוירוס שתקף אותו?

אין מקום לברור נוסף כעת , אך יתכן וסובל מחוסר סבילות לסוכר החלב משנית למחלת השילשולים. אם את מבחינה כי השלשולים בעיקר לאחר אכילת החלב שלו או מוצרי חלב אזי מומלץ לתת בנוסף לאטימל תוספת של אבקת לקטאז שהוא האנזים החסר במצבים אלו , זה בדרך כלל חולף תוך מספר ימים נוספים.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה