הקאות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

17/08/2010 | 21:05 | מאת: לי

שלום, הבן שלי בן חודש ושלושה שבועות.הוא אוכל סימילאק - כמות 120. מאז שנולד, פעם בכמה ימים הוא פתאום מקיא וזה יוצא לו גם מהאף. הוא תוך כדי נבהל ומכיוון שמקיא מהאף ומהפה יש לו חוסר אויר לרגע. לפני חמישה ימים זה קרה דקה אחרי שקיבל חיסון רוטא בטיפות דרך הפה. המקרה הבא קרה היום (לאחר חמישה ימים מהמקרה הקודם).לפעמים זה קורה שעה וחצי אחרי האכלה. נראה לי שזה סוג של רפלוקס (יש לו המון גרפסים כל הזמן..). שאלתי היא איזה בדיקות צריך לעשות לו אם בכלל, והאם חייבים להחליף לו את האוכל לדוגמא לאינפמיל. אני מעדיפה לא להחליף כי זה לא קורה כל האכלה אלא פעם בכמה ימים, אבל השאלה היא האם לעשות משהו וממה זה נובע. עוד משהן שאני לא יודעת אם קשור - יש לו המון רוק בפה והוא עושה בלונים וזה כמו בועות.. תודה, אמא מודאגת.

בשלב זה הדבר החשוב בעיקר הינו קצב עלייה במשקל , אם הוא עולה היטב או מאד במשקל הייתי מפחיתה מעט את גודל הארוחות ורואה האם גם אז זה מתרחש. במידה ולא , אזי הסיבה הינה מנות קצת גדולות לגילו ומשקלו. אם בכל זאת זה מתמשך אזי יתכן ומדובר ברפלוקס אשר שכיח בגיל זה, אין טיפול בודד לרפלוקס וזה בהחלט תלוי בקצב העלייה במשקל . הייתי ממליצה בשלב ראשון מעקב רופא מטפל בלבד.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה