שריטה מחתול

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

16/08/2010 | 19:42 | מאת: טלי

יש לנו חתול שאימצנו, לאחר שחתולת רחוב המליטה אותו אצלנו לפני מספר חודשים. אתמול הוא שרט את בני בן ה-4 והשאיר לו שריטה קטנה עם דם. בני חוסן לפי תוכנית החיסונים הלאומית, כולל טטנוס + בוסטר בגיל שנה. לא חיסנו את החתול עדיין לשום דבר. החתול נראה בריא. האם יש חשש להידבקות חלילה של בני במחלה? יש לחסן אותו למשהו? יש לבדוק את החתול לכלבת או מחלה אחרת? תודה

1. מחלת שריטת החתול יכולה לעבור לבנך משריטה זו אך זו מחלה שלא ניתן למנוע אותה , ובמידה ותופיעה מחלת חום לא ברורה במהלך החודשים הקרובים יתכן ויהיה קשר 2. לגבי כלבת - הגורה נולדה אצלכם ולא הראתה שום סימני מחלה ( דגירת כלבת הינה 3 שבועות ) במידה ואין סימנים כאלו אזי אין צורך בטיפול או ברור 3. יש לבדוק את איזור הפצע שאינו מזדהם מחיידקי פה החתול ואזי נדרש טיפול אנטיביוטי.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה