חום מעל 40 מעלות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

16/08/2010 | 11:52 | מאת: ענת

בני, תינוק כבן שישה חודשים סובל מזה שלושה ימים מחום גבוההמאוד לרוב מעל 40 מעלות. לעיתים משטעל קלות. האם יש צורך לקחת לרופא או להמתין. אצל הרופא יש חולים רבים ומניסיון עם בתי הבכורה אפשר להידבר בדברים נוספים. מה יכולה להיות הסיבה?

חום הינו בדרך כלל עדות למחלה זיהומית וירלית או חיידקית. במידה ותוך 3 ימים החום לא חלף ואין סימנים מכונים למחלה וירלית כגון שילשולים או מחלה בדרכי אויר עליונות - יש להבדק לשלילת מחלה חיידקית כגון דלקת אזנים, דלקת ראות, דלקת בדרכי השתן וכו'.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה