לכל המוכן לעזור

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

12/08/2010 | 00:19 | מאת: שאלה קצת לא נעימה

שלום רציתי לדעת כיצד מבוצעת בדיקת גסטרו(לא גסטרוסקופיה),לגבי כאבי בטן עם חשד לעצירות בילדה קטנה, אם תוכלו לתאר את אופן הבדיקה,משך זמן הבדיקה והאים כואבת או לא נעימה וכו-עלמנת למנוע חשש מהילדה, האמא רועדת מפחד בעצמה.... אנא עזרו בתיאור הכי מדוייק שיכול להיות מה יעשו לה וכמה זמן ייקח האים יכאב אני ראיתי את ההודעות הקודמות של אנשים פה בפורום נורא מפחדת שהילדה לא תשתף פעולה או תצעק או שיכאב לה בברכה, אני

בדיקת גסטרו הינה בדיקת רופא גסטרואנטרולוג אשר ישאל מה הילדה אוכלת, כמה יציאות יש לה ביום , ימדוד את משקלה וגובהה. כמו כן יבצע בדיקה גופנית אשר כוללת מישוש הבטן ויש צורך בבדיקה רקטלית - כלומר הכנסת אצבע עטויה כפפה לתוך פי הטבעת ( זה הדבר הרצוי ישנם רואפי גסטרו רבים אשר אינם מבצעים את הבדיקה בשל חור הנעימות ) הרופא ימליץ על טיפול אשר מרככך את התוצאה ואתם תמשיכו מעקב - זה הכל

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה