מחזור

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

11/08/2010 | 16:09 | מאת: רונה

תודה על התשובה. בתי בת ה 11 שנים ו 9 חודשים קיבלה מחזור לראשונה לפני 21 יום. 1. כמה חודשים עלי לעקוב לפני שאני פונה לגניקולוג בתלונות על מחזורים בפרקי זמן של 21 יום? 2. בתי מתלוננת על הפרשות צמיגיות בצבע של חלבון ביצה. האם זה נורמלי לנערה בגילה? אני מכירה את התופעה אצלי סמוך לביוץ. האם זה קיים גם אצל נערות? 3. הגובה של בתי הוא 161 משקל 40. האם מחזורים בתדירות של 21 יום גורמים לסיום הצמיחה לגובה מוקדם יותר או שאין קשר? בכבוד רב,

1. בשנה הראשונה מתאפיינים מחזורים לא סדירים פרקי זמן שבין 3 -5 שבועות הינם תקינים 2. המחזור אצל ביתך נובע מביוץ בדיוק כפי שאצלך 3. יש קשר בין קבלת מחזור וצמיחה לגובה, לא קשור לתדירות המחזורים - שלב ההתבגרות המינית מאט את הגדילה אך לבתך בגיל ובגובה הנוכחי אין מקום להתערבות ומשקל הגובה הסופי תלוי רבות גם בגנטיקה וגובה הההורים.

17/08/2010 | 06:48 | מאת: רונה

ד"ר קליין היקרה, תודה לך על התשובה. מטרידה אותי השאלה של איך ילדה כ"כ רזה מקבלת מחזור כ"כ מוקדם, בגיל 11 שנים ו 9 חודשים? משקלה של בתי 40 ק"ג, גובהה היום 161. אני מתייסרת לגבי העובדה שאולי לא שמתי לב שהיא מפותחת מינית?! היתכן שניתן היה להתערב מבעוד מועד כדי למנוע ממנה לקבל מחזור עכשיו על מנת לא לקפח את הגובה הסופי שלה? גובהי 170 וגובה אביה 176. בכבוד רב,

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה