הושטת ידיים לצעצוע

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

10/08/2010 | 08:56 | מאת: הילי

בני בן 3 חודשים ובגיל חודשיים וחצי הוא הושיט ידיים לצעצועים שתלויים מעליו או שמגישים לו וזאת למשך שבועיים. כיום שמתי לב שכארבעה ימים הוא בכלל לא מושיט את הידיים קדימה למרות שהוא משתולל עם הרגליים כשמושיטים לו צעצוע ועושה רושם שהוא מאוד מתלהב ורוצה אך נראה שקשה לו להושיט את הידיים. בזמן שהוא שוכב על הגב, הידיים מקופלות , קרובות לאוזניים וצמודות למזרון. בנוסף, כשרוצים לעשות לו התעמלות בידיים, הוא מקשה אותן ולא מאפשר לו לעמל אותן. מה לדעתך הסיבה שהוא הפסיק להושיט יד? האם יכול להיות שהתפתח לו טונוס שריר גבוה בידיים? מה עליי לעשות? אני מאוד מודאגת .

קשה להתרשם בתיאור אם התופעה מדאיג או לא נא להפנותו לבדיקת רופא מטפל

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה