תינוקת בת 8 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

02/08/2010 | 12:42 | מאת: שי

שלום רב, תינוקת בת 8 חודשים סובלת מנוזלים באוזניים מזה 3 חודשים.טופלה באנטיביוטיקה,טיפות(טיפול תרופתי לא עזר).כרגע ללא הפרשות אך עדיין ישנה עדות לנוזלים באוזן.רופאת משפחה המליצה לבצע "כפתורים". האם מבצעים ניתוח כפתורים רק כאשר ישנה ירידה בשמיעה.שאלה נוספת-איך מבצעים בדיקת שמיעה לתינוקת בת 8 חודשים?

ההחלטה לניתוח מבוססת על בדיקת השמיעה , שיש לבצעה כעת כאשר אין דלקת חריפה , ואם בכל זאת יש ירידה משמעותית אזי מומלץ לבצע כפתורים. בהחלט קיימת בדיקת שמיעה בגיל 8 חודשים, בכל אופן הייתי ממליצה להתעייץ עם רופא אא"ג מצומחה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה