תינוקת מקיאה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

30/07/2010 | 21:38 | מאת: ענת

שלום, ביתי בת החודשים (כלכלה - הנקה מלאה) החלה להקיא לפני כחודש. ההקאות לא קבועות זה יכול להיות פעם ביומיים ויכול להיות 3 פעמים ביום. גם זמני ההקאה משתנים זה יכול להיות בזמן הארוחה שעתיים אחריה, כשהיא שוכבת על הבטן/גב, בצורה מאוזנת על הידיים. יש לציין כי מדובר על הקאות בקשת ובכמויות גדולות. כשהתחילו ההקאות פניתי לרוםא ונאמר לי כי הכל תקין.האם מדובר בתופעה ידועה? האם קיים לכך טיפול? האם עלי לפנות שוב לרופא? תודה

המדד החשוב ביותר הינו עלייתה במשקל , אם התינוקת עולה היטב במשקל אזי יתכן וסיבת ההקאות הינה כלכלה בכמויות רבות, אם המשקל גבולי יתכן והיא פולטת בשל מה שקרוי רפלוקס , והטיפול הינו השכבה בזוית או הסמכת כלכלה, מאחר והתינוקת יונקת בלבד - הייתי עושה שינויים רק במצב בו יש הפרעה משמעותית לשגשוג שלה. מומלץ לפכיך להבדק שוב אצל הרופא.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה