דם בשתן

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

25/07/2010 | 02:12 | מאת: גליה

בני בן 3 - הבחנתי פעמיים רצופות ועוקבות כי נראה היה שהפיפי שלו דמי. באשפוז תוצאה של שתן דמי פעמיים ומשקע שתן בקטריות - גלילי 2-5 RBC וגלילי 5-2 WBC אריתרוציטים ותאים אפיתליאליים . במהלך אשפוז US תקין של כליות ודרכי שתן - ובוצע סטיק שתן שלא הראה RBC אך חלבון 30 ובוצע איסוף שתן של 24 שעות לחלבון וקראטינין, שטרם התקבלה תשובה. משלא הייתי מרוצה צהטיפול ביקשתי לשחררו. 1 .מה יכולות להיות הסיבות לדם בשתן ? 2. אילו בדיקות נוספות מומלץ לבצע ? 3.מה התוצאות הנ"ל עד כה אומרות ? מה המשמעות של חלבון 30 ושל גלילים כנ"ל? בתודה רבה מראש

לילד יש גלומרולונפריטיס , הסיבות לכך הינן רבות ומגוונות - מומלץ למדוד ל"ד באופן מיידי , במידה ותקין ניתן לעקוב אחר הילד אצל נפרולוג ( יש אצלנו ) במידה ול"ד מוגבר יש לפנות לחדר מיון להמשך טיפול.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה