פריחה אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

10/12/2008 | 14:52 | מאת: ליאת

שלום . הבת שלי בת שנה ו- 3 חודשים . ביום ראשון התחיל להיות לה חום גבוה 38-38.5 . היינו אצל הרופא ונמצאה דלקת בגרון . החום נמשך בערך יום וחצי- יומיים . מיום ראשון בערב הילדה התחילה להזיל המון רוק . ביומיים הראשונים החלפנו לה חולצה בערך כל שעתיים כי החולצה כל הזמן היתה נרטבת . הילדה לא אכלה דבר מלבד קצת סימילאק. ביום שני הבחנו בפריחה קלה (המון נקודות קטנות אדומות ) באזור החיתול,הגרביים,הבטן . כל האזורים שבהם הבגדים צמודים ושאין איוורור . מיום שלישי אין יותר חום . יש לציין שלא ניראה שהפריחה מגרדת לה . היום (יום רביעי ) הילדה סוף כל סוף אכלה קצת פרוסת לחם אבל עדיין ישנה הפריחה והרוק המוגבר (שקצת פחת לעומת יום ראשון) . האם הפריחה / רוק קשורה לדלקת בגרון ? הילדה היא לא כתמול שלשום . אין לה את האנרגיות שתמיד יש לה . אין לה מצב רוח . והיא מרבה לישון . נא חוות דעתך .

התאור מתאים מאד למחלה וירלית - בעיקר וירוס האדנו , או אחד מקבוצת האנטרווירוסים - בכל אופן השם אינו משנה , משנה העובדה שהמחלה הזיהומית חלפה , ירידת החום , וכעת הגוף בשלבי החלמה - לוקח קצת זמן לחזור לתפקוד תקין לחלוטין . במידה ויש שוב עליית חום , או הופעת הקאות יש לפנות לבדיקה שוב.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה