חום גוף נמוך

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

23/07/2010 | 12:58 | מאת: אילנה

ביתי בת 8 חודשים ולאחרונה סובלת מכאבי צמיחת שיניים (עדיין לא בקעו שיניים). מאז שמדדתי לה חום לראשונה (בגיל חודשיים לערך), חום גופה נע בין 35 - 35.7. אתמול, חום גופה הגיע ל - 38 מעולות. נתתי לה אקמולי והחום ירד והיא מרגישה טוב. אוכלת רגיל ושילשלה כפעמיים. שאלתי היא - האם חום גופה הרגיל נורמלי לגילה ? ולפיכך, בכמה מעלות חום צריך לתת לה אקמולי, ובאיזו תדירות ? תודה, אילנה

חום גוף תקין מוגדר מ35.5 עד 36.5 וחום מוגבר מוגדר מעל 38.2 , כל מה שבין לבין דורש הערכה. אקמולי מומלץ לתת לא לפי מידת החום אלא לפי מצבו הכללי של הילד , יש ילדים שב38 מעלות חלשים לא מתפקדים וירודים ואקמולי משפר זאת ויש ילדים עם 39 מעלות שמשחקים וערניים ולאקמולי אין מקום.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה