תולעים אצל תינוקת בן 9 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

21/07/2010 | 16:56 | מאת: הצילו תולעים

התינוקת שלי בת 9 חודשים ואנחנו לא ישנים כבר שבוע. היא פשוט בוכה כמעט כל הלילה. בכי של כאב ועצבים. הרופא בדק אותה בדיקה גופנית מעמיקה + בדיקות דם והכל תקין. היא בריאה. הרופא חושד בתולעים. בדקנו ואכן נדמה לנו שראינו תולעים וגם אודם בפי הטבעת. הבעיה היא שהרופא לא מסכים לתת לנו טיפול כי לא נהוג לתת מתחת לגיל שנה. אנחנו מיואשים. כיצד ניתן לתת לתינוקת לסבול כך? היא גם סובלת ממחסור בשעות שינה וזה משפיע עליה בצורה קשה ביותר. מה עושים? כיצד מטפלים בתולעים אצל בת 9 חודשים? שמעתי על כמוסות שום בפי הטבעת. האם זה עוזר? ואם כן כיצד להשתמש? האם לנקב את כמוסת השום? תודה מראש

אפשר לתת טיפול בוורמוקס דגם מתחת לגיל שנה מאחר והתרופה אינה נספגת לדם המינון נהוא 100מ"ג שזה 5 סמ"ק סירופ וורמוקס.

01/08/2010 | 00:14 | מאת: בעלת נסיון

הי, כבעלת נסיון אני יודעת שלהפתר מתולעים לוקח המון זמן , גם אם כן מקבלים וורמוקס, אחרי שאצלנו סבלו מזה 9 חודשים, והשתדלתי ללמוד את הנושא לעומק- היום כבר אין תולעים, אני יכולה להמליץ לך כך, קודם כל לשטוף ידיים טוב טוב, לאחר החלפת חיתול או נגיעה באיזור , ביצי תולעים מתחבאים בחריץ הציפורן, וברגע שהתינוקת או האדם שמטפל בה יאכל משהו ויכניס את היד לפה תיווצר הידבקות מחודשת, לכן חשוב לשמור על הגיינה ולדאוג לגזור ציפורניים, דבר נוסף בזמן הטיפול רצוי להחליף מצאים כל יום ולעשות להם הרתחה!!! ביצי תולעים או תולעים שמטיילות על הסדין לא מתות בכביסה רגילה , כך מומלץ גם לכבס מכנסיים ופרטי לבוש, אני יודעת מנסיוני שהוורמוקס רק הקל אבל לא הצליח לחסל התופעה , מה שכן מחסל את התופעה הוא שימוש בשום, מה שקורה זה שהתולעים יוצאות אל פי הטבעת בשביל להטיל ביצים, אם תמנעי את יציאתם להטלת ביצים בעצם תעצרי את התופעה, יש לקחת שן שום טריה מקולפת וקטנה, למרוח על פי הטבעת ווזלין ולהחדיר את שן השום לתוך הטוסיק, ההקלה היא מיידית, כי הטולעים לא יוצאות החוצה וכך נפסק הגירוד מיידית, יש להחדיר שן שום לאחר כל יציאה של צואה, במשך 12 יום, לאחר 12 יום לעשות הפסקה של 10 ימים , ואז לחזור שוב על הטיפול ל 12 יום נוספים, לא לשכוח לכבס בהרתחה להצלחת הטיפול ,ומומלץ לשלב ביחד עם הטיפול התרופתי, אני יכולה לומר לך שאחרי 9 חודשי גיהנום שלא הצלחנו להיפטר מזה, רק השום היווה פתרון שבאמת היה מועיל והוכיח את עצמו, בהצלחה,

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה