כאבי בטן - בלוטות לימפה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

13/07/2010 | 12:16 | מאת: שולי

אני רוצה לשאול לגבי ילד בן 7 מתלונן למעלה מחודש על כאבי בטן (באזור הטבור). התלונות מידי יום בערב ובבוקר (לעיתים מתלווה כאב ראש). יש תאבון, ולא ירד במשקל.אין הקאות או שילשולים. בדיקות שתן, צואה ודם תקינות. בדיקה לצליאק - celiac screen חיובי (35-40) אך TTG EMA שליליים (פעמיים). בבדיקת U.S. של בטן תחתונה: "בלוטות לימפה ממהלך המזנטריום עד 1.2 ס"מ, יכול להתאים למזנטריק לימפאדניטיס". האם זו יכולה להיות הסיבה לכאבים? האם יש טיפול או שחולף לבד (כבר מתלונן למעלה מחודש) ? תודה רבה!

אכן זוהי הסיבה לכאבים נמשכים לעיתים תקופה ממושכת. יש לבצע US ביקורת בעוד מספר שבועות במידה והכאבים ימשכו.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה