עוויתות בגפיים בשינה וערות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

21/06/2010 | 17:28 | מאת: ליאת

שלום רב, בני בן 8 שבועות. כשנולד בבית החולים הסבירו לכולנו שיש תופעה של "קצרים" במערכת העצבים המאפיינת יילודים ומתבטאת ב"קפיצות" של הגפיים, זריקת הידיים לצדדים וכו'. עוד נאמר שם כי זה אמור לחלוף לאחר כ-5 שבועות. בימים האחרונים בני סובל בעיקר בלילה מעוויתות רבות בגפיים שאינן מפסיקות שעה ארוכה. הוא זורק את ידיו למעלה ולצדדים כל מספר שניות, ומביא את רגליו מקופלות לבטן, לעיתים בתוספת של הקשתה חזקה של הגב לאחור. התחושה היא של "יריות" בלתי פוסקות של מערכת העצבים ומיותר לציין כי זה מעיר אותו, גורם לו נשימה מהירה ואי נוחות (לא בכי). האם מדובר במצב טבעי שיחלוף או שמא יש צורך בבירור נוסף? אנחנו מוטרדים מאוד. יש גם בערות רגעים שאנו חושבים שהתנועות המרובות שלו אינן רצוניות, זה ממש רצף של קפיצות של הגפיים. מה עושים? עם או בלי קשר, יש לו תופעה של השתנקות בזמן ההנקה ותחושת אף סתום (בירור העלה שאין ממצא אא"ג) ואנו מקפידים שלא יאכל מהר מידי. סה"כ הוא ילד מקסים ורגוע וחייכן ועושה רושם שהוא חזק מאוד פיזית. אנא עצתכם הדחופה. תודה ליאת

לום כדי לפנות לרופא מטפל לבדיקה במקרים שיש ספק מבקשים מהורים לצלם התנועות ולהראותם לנוירולוג ילדים

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה