פליטות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

07/12/2008 | 20:19 | מאת: יודי

תינוק בן 4 וחצי חודשים. אוכל סימילאק בלבד. אוכל כל 3 שעות 150 ממ( בהמלצת הרופאה שלו) פולט הרבה .יוצא שבמרווח השעות שבין ארוחה לארוחה, הוא רב הזמן פולט. עושה גם המון" גרעפסים" במשך המרווחים שבין הארוחות-דבר שמקשה עליו לשכב בשקט. מה עושים?

כל הילדים פולטים במידה זו או אחרת - השאלה היא האם נדרש טיפול , אם אלו בפליטת אשר לא גורמות לקשיי נשימה , לאי שקט ובכי ניכר , או לעלייה בלתי מספקת במשקל - הרמה לאחר כל ארוחה הינה הטיפול היחידי המומלץ , במידה וקיימים אחת מהתופעות שציינתי ניתן לשקול הסמכת כלכלה , או תכשירים תרופתיים למניעת רפלוקס - אך פליטות בלבד אינן התוויה לטיפול. המשיכי כך ללא שינוי.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה