צליאק?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

20/06/2010 | 10:55 | מאת: שולי

שלום, אני רוצה לשאול לגבי ילד בן 7 שמתלונן מזה כשבועיים על כאבי בטן (לא ממוקדים) ולפעמים מעט בחילות, אין הקאות או שילשולים. הכאבים מתעוררים בעיקר לקראת הלילה, במשך הלילה ובבוקר. בדיקת דם ושתן יצאו תקינות. בדיקת צואה עדיין לא הצלחנו לעשות. בתחילת התלונות נתתי מנה (5CC) של וורמוקס מחשד לתולעים, ואת המנה השניה אצטרך לתת היום (אחרי 10 ימים). בינתיים אין שיפור. בבדיקת צליאק יצאו הערכים הבאים : שם הבדיקה תוצאה (תוצאה לעומת) טווח הנורמה C-REACTIVE PROTEIN <0.084000 mg/dl <0.084000 IgG 1220 mg/dl 600-1478 IgM 155 mg/dl 50-205 IgA 213.00 mg/dl 46.00-251.00 CELIAC SCREEN 35.8 U/ml 0.0-16.0 T.TRANSGLUTAMINASE 4.50 EU/ml 0.00-20.00 ENDOMYSIAL Ab Negative Negative החריגה היא ב-CELIAC SCREEN רופא ילדים אמר לי שיש חשד לצליאק ולפנות לגסטרו לביצוע ביופסיה. אציין שבבדיקות גדילה הילד ממוצע ובטווח הנורמה. שאלותי: 1. האם לפי תוצאות הבדיקה הסיכויים לצליאק ממשיים? 2. אם יש תולעים - האם יתכן שהוורמוקס לא משפיע עד לקבלת המנה השניה? האם לתת את המנה השניה? 3. איך אפשר לעודד מתן צואה בבוקר כדי שהבדיקה תהיה אמינה (מצואה טריה) ?

הבדיקות הספציפיות לצליאק יצאו שליליות בדיקה חשובה זה בדיקת צואה גם לתרבית וגם לתולעים בהמשך תלונות אכן יש מקום לפנות לגסטרו

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה