עזרה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

13/06/2010 | 18:40 | מאת: קרן

שלום , אני אמא טרייה לתינוקת בת 4 חודשים אנו מאכילים את הילדה בתמ"ל - תחילה סימילאק וכשהוא יצר עצירות, עברנו למטרנה. הילדה בוכה הרבה ועם חוסר שקט ממש מהשבוע הראשון. הרופאה הסבירה שזה גזים ויש להתאזר בסבלנות עד לגיל 3 חודשים אנו כהורים צעירים רכשנו כל מוצר מדף לטיפול בגזים: החל מטיפות של גרייפ-ווטר ובהמשך גם סירופ להכנת משקה בשם "גסטרוקיד", חליטות של שומר וקימל, עיסוי עם שמן שקדים מעט בבטן (הילדה לא כ"כ מאפשרת), ולאחרונה אף רכשנו מוצר של סולגאר בשם ABC-דופילוס. שלושה חודשים עברו, וגם ארבעה והילדה עדיין בוכה מאוד בעת האכלות, ניסינו לעבור לאוכל צמחי אך ללא הועיל. בשבוע שעבר (יום חמישי, בגיל 4 חודשים בדיוק) פנינו שוב לרופאה מאחר והילדה החלה לסרב לאכול ובכתה סביב השעון, הרופאה הסבירה שכנראה זה מקרה של רגישות לחלב פרה ובנוסף מצב של ריפלוקס עצור, כלומר האוכל עולה לוושט ואינו נפלט החוצה אלא משחק שם וכנראה יצר פצע. בהמלצת הרופאה החלנו בטיפול בלוסק והחלפנו את האוכל לאוכל במרשם רופא הנקרא "נוטרמיגן*1" אשר אינו מכיל חלב פרה וסויה. אך כבר אנו ביום הרביעי ולא חל שיפור, הילדה עדיין מסרבת לאכול, וכל האכלה מלווה בבכי רב. כאשר שוחחתי עם הרופאה היא הסבירה שזה נובע כנראה מכך שהאוכל אינו טעים (בלשון המעטה, האוכל מר מאוד), ניסינו להמתיק בסוכר ענבים אך גם כאן אין שינוי. הרופאה הסבירה שאין לה הרבה מה להציע ושהיא תחשוב על כך.. אני אובדת עצות, זו הבת הראשונה שלי ואני מתחילה לאבד את הבטחון איני מוצאת שקט. אודה מאוד על תשובה מהירה בנושא. קרן

במידה ואין אצל הילדה מחלה -וחום אין מה לדאוג הטיפול שקיבלתם הינו הטיפול הרמקובל תמשיכי מעקב אצל רופא מטפל מומלץ לבציע בדיקת שתן לשלילת דלקת

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה