הנוך שונליין פורפורה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

06/06/2010 | 17:52 | מאת: שלום שלום

בני כמעט בן 3. ביום שבת לפני 9 ימים הוא התעורר עם חום, ובמשך היום החום רק עלה, עד שבלילה הגיע ל- 40 מעלות. למחרת הרופא איבחן אצלו דלקת ריאות וניתנה לו אנטיביוטיקת אוגמנטין.ביום שלישי בבוקר הוא התעורר עם פריחה בולטת שנראתה כמו דימומים, מהברכיים ומטה, בישבן ובבטן התחתונה. בנוסף, מפרק כפות הרגליים שלו היו נפוחים, והוא זעק מכאבים, כמו כן הוא לא יכול היה ללכת. היגענו לבי"ח שניידר, ושם איבחנו שיש לו הנוך שונליין פורפורה. הסבירו שכל עוד אין לו חלבון בשתן והחום עבר אין ממה לדאוג, ושיחררו אותנו הביתה. הנפיחות ירדה לאיטה וביום חמישי הילד היה כמו חדש. ביום שישי בצהריים כפות הרגליים שלו שוב התנפחו והוא לא יכול היה ללכת. שוב פנינו למיון, ושם עשו לו בדיקות דם ושתן. הבדיקות יצאו תקינות, מלבד כמות גבוהה מעט של כדוריות לבנות, והסבירו שהתופעה יכולה לבוא וללכת וכך הלאה. לאט לאט הנפיחות ירדה, ושוב אחר הצהריים של היום הופיעה הפעם בברכיים, כשיש מלא סימנים כחולים ברגליו, מהברכיים ומטה. האמת שאני לא יודעת איך לנסח את השאלה, מלבד- האם כל התופעות הללו נורמליות למחלה, ולאילו שינויים וסימנים עלי לשים לב במיוחד שמעידים על סכנה?

מה שהסברת יכול להיות מתאים למחלת הנוך שונליין התופעות יכולים להמשך מס חודשים הדבר הכי חשוב במחלה זו מעקב אחרי שתן אחת לשבוע לשלילת מעורבות כליתית

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה