תרופה נגד תולעים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

05/06/2010 | 22:45 | מאת: ר

האם יכול להיגרם נזק לכבד או לאיבר אחר עקב שימוש חוזר בתרופה וורמוקס (נגד תולעים בבטן) לילדה כבת 10 ? (לקחה כבר 5פעמים בשנה האחרונה).האם יש תרופה חלופית? תודה.

לא ידוע על נזק כבדי מוורמוקס שנלקח לפי ההוראות ולא במינון יתר קיימת תרופה חלופית אך עם אותה פעולה במקום כך מציע טיפול משפחתי כולל הורים להקפיד על הגיינה כולל רחיצת ידיים טוב עם מים וסבון לפני ואחרי אוכל לא לגרד טוסיק וגם לשמור על הגיינת שירותים בבית

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה