האם יש קשר בין מצב נפשי לספירות דם לא תקינות?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

23/02/2017 | 01:27 | מאת: רועי

שלום האם יש קשר בין לוקוציטים מוגברים בבדיקת דם אצל ילד קטן לבין מצב נפשי, לחץ, פחד מהבדיקה? זה יכול לגרום לעליה בספירות הלבנות? וללא קשר לשאלה לעיל, האם עליה בנויטרופילים יכולה להיות כתוצאה מוירוס או שהיא קשורה בוודאות לתהליך דלקתי על רקע חיידקי? תודה

לויקוציטים מוגברים (לויקוציטוזיס) יכולים להיגרם ממצבים שונים (מחלה וירלאית, חיידקית, הקאות,). פחד ולחץ נפשי אינם גורמים לתופעה זו. עלייה בנויטרופילים אכן מאפיינת יותר מחלות חיידקיות אך ישנם וירוסים שגם מעלים את הנויטרופילים.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה