דם סמוי דחוף

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

26/05/2010 | 12:26 | מאת: שולה

שלום בתי בת שנתיים לפני חודש היה לה דם בחיתול הרופא בדק ואמר שהוא לא רואה כלום בפי הטבעת מיד לאחר מכן עשיתי לה בדיקה לדם סמוי והתשובה חיובית האם זה מסוכן בגילה מה המשך הבדיקות וממה זה יכול להיגרם היא לא קטנה בשביל דם סמוי הצואה זה יכול להיות סרטני?

סיבה שכיחה ביותר לדם סמוי בצואה בגיל שלה היא עצירות וסדקים בפי הטבעת. סיבה נוספת זיהומים ( לא חייב להיות שילשול) - קאמפילובקטר.יש לחזור לבדיקה של דם סמוי בצואה ובמידה שבדיקה חוזרתחיובית יש לבקש יעוץ גסרטואנטרולוג ילדים.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה