הבן שלי אובחן בבדיקת דם עם מחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

21/01/2017 | 19:16 | מאת: שירי

בני בן השש חולה במחלת הנשיקה (מאומת בבדיקת דם). השארנו אותו בבית 9 ימים. בשלושת הימים האחרונים אין חום והוא כבר לא "סמרטוט". אבל הוא עדיין מתעייף בקלות, מקבל מרץ ואחרי שתי קפיצות מבקש לנוח וכו'. גם התאבון חלקי מאוד. הבנתי שהשלב הזה יכול לקחת עוד זמן. השאלה היא כמה? ומתי יהיה אפשר להחזיר אותו לגן?

שלום רב, מבחינת החזרה לגן - ניתן להחזיר את הילד לגן 24 שעות לאחר התנרמלות החום, ולאחר שהילד חש בטוב. מבחינת העייפות המוגברת - הדבר יכול לקחת עוד כמה ימים עד שבועיים עד שיחזור לחיוניותו הרגילה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה