פקקים וגודש שעווה באזניים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

19/05/2010 | 12:45 | מאת: חיים

בני בן ה-19 סובל מפקקים וגוש שעווה באזניים בתדירות של כ- 3 חודשים. וכאשר זה קורה הוא עצבני עד כדי בכי. לעיתים הוא מטה את הראש ו/או אוחז בידיו באפרכסת האוזן כל הזמן, להרגשה טובה יותר. מסרב לקבל כל טיפול כמו טיפות שמן, צרומל וכדו'. הטיפול שהוא מבקש זה שטיפה, שהיה מבוצע על-ידי האחות בקופ"ח או שאיבה אצל רופא אא"ג. אך בביקורים אצל רופאי קופ"ח כללית נאמר לנו, לא אחת- "אנו לא מנקים שעווה באזניים". גם מגבלות הבירוקרטיה לא מסייעות- במידה ולא חלפו 3 חודשים ממועד הביקור אצל רופא א', עלינו להמתין לתור אצל אותו רופא או לחכות למעבר לרופא ב'. סיטואציה ממש לא נוחה כלל. הואיל ומדובר בתסריט ידוע מראש והטיפול אצל הרופא נמשך דקות ספורות, אך הזמינות לתור אצל רופא אא"ג, כידוע, אינה מידית, מה עלי לעשות על מנת שבני ירגיש טוב יותר?

תופעה לא נדירה. אין טיפול מונע. יש לבקר רופא אאג כפעם בחודשיים.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה