אלרגיה/עקיצות????

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

08/05/2010 | 12:14 | מאת: קרן

שלום רב, לבתי בת ה-5 מופיעים מדי כמה שבועות פצעונים קטנים דומים מאוד לעקיצות יתוש. הפצעונים/עקיצות מגרדים מאוד, ועוברים כעבור ימים ספורים. כל זה לא היה מטריד אותי, אך הפצעונים/עקיצות מופיעים גם באזור העיניים (וגם על הגוף - בטן, ידיים, מפשעה, לחיים) וגורמים לנפיחות, משמעותית בעפעף (כל פעם עין אחת, לא שתיים ביחד). בפעמים קודמות כשהתנפח העפעף, התייעצנו עם רופאי עיניים, שלא ראו דבר בעין עצמה והילדה טופלה בעיקר באנטי היסטמינים (פניסטיל וכ"ד) וחלפו כעבר 3-4 ימים לחלוטין. התופעה החלה באוקטובר האחרון וחוזרת על עצמה זו פעם רביעית מאז (כולל נפיחות באחת העיניים). ילדה שניה שישנה עימה באותו חדר לא "נעקצה", גם לא בפעמים קודמות....לא היה שינוי רואי לציון בסביבתה של הילדה, אוכל וכ"ד. היא לא מתלוננת על מיחושים אחרים, אין חום - היא מתפקדת רגיל לחלוטין. אשמח לדעת אם יש לך רעיון מה זה יכול להיות (הרי מה הסבירות שתיעקץ במהלך חצי שנה 4 פעמים בעין????) ואולי המלצה על בדיקות שכדאי לעשות? בתודה מראש.

קרוב לוודאי כי מדובר בעקיצות יתוש, ניתן למרוח ג'ל מיוחד לתינוקות נגד יתושים

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה