מספר שאלות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

06/12/2008 | 22:47 | מאת: גליה

שלום, יש לי 3 שאלות: 1. הבת שלי בת בת שנה ו חודש וכמה לילות אחרונות היא לא ישנה בלילה, היא מתעוררת משהו כמו כל שעה בבכי ו לפעמים לוקח זמן להרגיע אותה. מה זה יכול ליהות? לרוצ לרופא? יש לציין שהוצאתי אותה מהגן לפני כחודש עקב מחלות מרובות. 2. מתקלף לה עור מאזור אצבעות? זה מעיד על איזה שהיא בעייה רפואית? 3. ושאלה שלישית יש לה ריח לא נעים מהפה כבר תקופה מהשהוא כמו 2-3 שבועות, הייתי מספר פעמים אצל רופאת ילדים היא בדקה ולא מצא שופ סיבה לזה. מה זה יכול ליהות? למה לתינוקת בגיל כזה יש ריח? תודה מראש וסליחה על שאלות מרובות, גליה

1. התעוררות בלילה יכולה להיות תהליך תקין לחלוטין או מצב הדורש ברור וזאת בהתאם לסימפטומים הנלווים - במידה והילדה ביראה לחלוטין במשך היום אינה מעלה חום , או מתלוננת על כאב כלשהו - אין מקום לדאגה , יש לוודא שאין תולעים , שאין מחלה זיוהמית ובמיה והכל תקין - אזי יתכן ושלב בהתרגלות לשינה לבד ויכולת הרדמה עצמית. 2. קילוף באצבעות יכול להיות סימן למחלה - בעיקר אם לאחר מחלות חום ממושכות - יחד עם זאת יכול להיות רק תהליך המתרחש מיובש בתקופות קרות - כך ששוב - זה תלוי במצב הכללי של הילדה 3. ריח מהפה שאינו נובע ממחלה זיהומית בגרון בעיקרו נובע מהצטברות חיידקים בחלל הפה והשיניים - למרות גילה הצעיר יש להרגיל להגיינת הפה. בכל אופן זה אינו מעיד על מחלה או בעייה רפואית

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה