כאבי ראש

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

21/04/2010 | 05:11 | מאת: לימור

ד"ר שלום בני בן 7 לפני כשנתיים החלו תופעות של כאב ראש שלא העירו משינה וחלפו עשינו בדיקות דם כלליות פנינו לנירולוג הכל היה תקין המליץ על EEG אך לא עשינו הבנתי שבדיקה זו לא מגלה הרבה ולא נעימה כל כך לילדים בשנה האחרונה התופעה חוזרת לעתים קרובות הוא מתלונן על כאבי ראש בחלק הקדמי של הראש הולך לישון מתעורר אחרי שעתיים צועק הראש הראש מקיא ישר נרגע נרדם וקם כמו חדש זה קורה אחת לחודשיים לערך דיברתי עם רופא הילדים לבעלי היו כאבי ראש הרבה שהיה ילד הרופא ילדים אמר לי לא לעשות CT בגלל כמות הקרינה ואפשר לתת אקמול הוא מתלונן על כאבי ראש עוד לפני שהולך לישון ... פעם אחרונה נתתי לו אקמול לפני שנרדם ואז לא התעורר מתוך כאב ישן עד הבוקר ובבוקר לא היה כלום אשמח לחוות דעתך?? האם זה סוג של מיגרנה??

לימור שלום, לאור הסיפור יש מקום להמשיך מעקב נוירולוג ילדים. בשל כאבי ראש לסירוגין וסיפור משפחתי של מיגרנה אין לשלול מיגרנה. סיבה נוספת עשויה להיות ירידה באיכות הראייה לפיכך רצוי לבצע בדיקת עיניים המומלץ לכל ילד בגילאי 6-7 . לאור התלונות על כאבי ראש המעירים משינה ניתן להתייעץ עם הנוירולוג על הצורך בביצוע סריקת תהודה מגנטית (MRI) במידה והתלונות מתמשכות.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה