לקיחת מלרון פחות מכל יום

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

19/06/2016 | 17:11 | מאת: עמרי

שלום דוקטור ! שאלתי פה כבר שתי שאלות ואשמח לחידוד נוסף לגביהן. אני נמצא בגינאה המשוונית לעוד 3 חודשים. האם העובדה שלא חוסנתי לדלקת קרום המוח ופוליו הינה בעייתית ? לעשות משהו בנידון ? או פשוט לחכות עד הארץ.. ובנוסף - נמצאים איתי הרבה אנשים שנוטלים מלרון פעם ביומיים-שלושה. אני חושד שהמלרון גורם לי לעייפות ולטשטוש ראייה קל, ולכן אני רוצה להפחית מעט את המינון. האם לקיחת מלרון יום כן יום לא (4 פעמים בשבוע) עדיין מגנה מפני המחלה ? אני יודע שלפי ההתוויה צריך לקחת כל יום, אך שמעתי גם דעות אחרות בנושא.. ובנוסף - האם עלול להיות נזק או תופעות לוואי גדולות יותר אם אקח פחות מפעם ביום ? תודה רבה ושבוע טוב !

לגבי השאלות הראשונות כבר עניתי לך בעבר לגבי המלרון, המקובל הוא ליטול כדור אחד ביום. בתה"ש, פרופ' אלי שוורץ וחבריו בדקו ומצאו שגם לקיחה של 4 פעמים בשבוע מספקת הגנה סבירה. ההחלטה היא שלך אם ליטול לפי המקובל בעולם או להסתמך על המחקר של תה"ש. מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333 travelmed.co.il

21/06/2016 | 18:23 | מאת: עמרי אלון

אני חושד שהמלרון גורמת לי לעייפות ולטשטוש ראייה קל. (זה אפילו מופיע בעלון שלהתקופה כתופעות לוואי נפוצות). השאלה עם זה זמני ויחלוף עם הפסקת התרופה ?

מנהל פורום רפואת מטיילים